Welcome to myHPAfamily blog!

Terima kasih di atas kunjungan anda ke dalam blog kami ini. Dari hanya sebagai pengguna produk HPA, kini kami libatkan diri dalam pelbagai altiviti kemasyarakatan setempat bersama HPA. Kami berbesar hati jika anda dapat melanggan kandungan blog ini melalui email atau RSS. Maklum balas dan komen yang positif kami amat hargai demi memperbaiki blog dan perkidmatan kami ini. Selamat melayari kandungan blog ini dan juga menyertai pelbagai aktiviti yang terdekat ini! .

Selamat Membaca!

Jadual PJS Abdullah Abdul Rahim

Borang Pra-Pendaftaran

Ruangan A: Pendaftaran Keahlian Warga HPA

1) Nama:
2) Alamat Email:
3) No Kad Pengenalan:
4) Jantina: Lelaki
Wanita
5) Bangsa Melayu
Cina
India
dan lain-lain
6) Taraf Perkahwinan: Bujang
Berkahwin
7) No Akaun Bank Islam (jika ada):
8) Alamat Surat Menyurat:
9) No Telefon:
10) Nama Pasangan:
11) No Kad Pengenalan Pasangan:
12) Nama Pewaris: (Pewaris yang akan mewarisi bonus anda)
13) No Kad Pengenalan Pewaris:
14) Bayaran RM 30 untuk seumur hidup kepada: CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cash on Delivery

Ruangan B: Pendaftaran Program-Program Anjuran Komuniti HPA Wangsa Maju

15) Program Ingin Disertai: Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC)26&27 Febuari 2011
Kursus Pembetulan Tulang Belakang 2011
Kursus Bekam 2011
16) Nama Peserta:
17) No Telefon:
18) No Kad Pengenalan:
19) No Pengedar Bertauliah: (jika ada)
20) Bayaran RM50 setiap kursus kepada: (untuk Kursus Sahaja) CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cawangan HPA Wangsa Maju
21) Bayaran RM160 untuk hadir PBC kepada: CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cawangan HPA Wangsa Maju

Monday, July 20, 2009

Program Bijak Cemerlang (PBC) ke-4 Gerik Perak

Pada 18 dan 19 July 2009 bertempat di Rumah Rehat Gerik Perak di adakan Program Perkongsian Bijak Cermerlang (PBC) yang kali ke-4 di adakan oleh komuniti HPA cawangan Gerik yang diterujui oleh Saudara Mohamad Hasbullah. Seramai 33 orang peserta hadir dengan azam berkobar-kobar menjalani kesemua program yang telah diaturkan sepanjang 2hari satu malam yang penuh bermakna bagi mereka.
Program kali ini digerakkan oleh para pemimpin dan pemantau yang terdiri daripada PJS Abdullah Abdul Rahim, Pengerusi Komuniti Gerik Saudara Mohamed Hasbullah, Timbalan Pengerusi Cikgu Mina, pendokong dari KPU yang terdiri daripada PJE Ariffin, Saudara Farid dan Saudara Mohd Rizuan berserta isteri.

Acara utama pada pagi 18 july dimulakan dengan pengenalan Profil Syarikat HPA oleh PJS Abdullah Abdul Rahim.


Kemudian penerangan tentang bagaimana pemasan mencapai 5 angka di sampaikan oleh PJE Ariffin.Setelah selesai makan tengah hari, acara dimulakan dengan sesi demonstrasi teknik bekam oleh sepasang suami isteri dari KPA, iaitu PJ Mohd Redzuan (32) dan Isteri PJ Farizan Kamaruddin. (contoh bagaimana suami isteri juga boleh bergerak bersama di dalam HPA). Mereka telah dengan sendiri mengambil inisiatif belajar secara langsung dari Tuan Haji Ismail.

Slot malam dimulakan dengan slot malam bintang-bintang yang disampaikan oleh saudara Mohd Nazrin yang bercakap tentang pendekatan internet/blog dalam penyebaran promosi HPA ini. Kemudian disusuli dengan PJS Abdullah Abdul Rahim tentang sejarah penglibatan beliau didalam HPA ini sepenuh masa, pahit-manis didalam HPA, cabaran serta penghargaan yang diterimanya. Sebelum program hari pertama di tamatkan, saudara mohd Farid Halim menyampaikan maklumat bermanfaat tentang tajuk halal haram tanggungjawab bersama.

Keberkatan program pada hari kedua dimulakan dengan program kiamulai bermula jam 430 pagi. Kemudian kuliah subuh disampaikan oleh saudara Mohd Izraq yang menbawa penerangan dari surah AL-Humazah. Isi kandugan surah ini adalah ancaman Allah terhadap orang-orang yang suka mencela orang lain, suka mengumpat dan suka mengumpulkan harta tetapi tidak menafkahkannya di jalan Allah.Setelah selesai kuliah subuh, aktiviti luar dewan adalah asas senaman pernafasan yang dipimpin oleh PJS Andullah Abdul Rahim.Slot pagi pada hari kedua bermula dengan slot EAGLE yang disampaikan oleh timbalan pengerusi komuniti HPA gerik, iaitu Saudara Maksalmina Hassan atau dengan mesra dikenali sebagai Cikgu Mina. Beliau menguraikan bagaimana seekor helang menganalisa situasi, bersedia, bertindak dan mengapai sasaran dengan penuh sistematik. Bagi menpraktikan teori yang telah disampaikan, para peserta PBC kini bersedia untuk ‘berjuang’ dengan bebekalkan ‘senjata’ iaitu sekotak Kopi Radix dan sekotak Ubat gigi Herba di dalam satu jam perjuangan di sekitar pekan Gerik. Pelbagai peristiwa dan pengalaman dapat disampikan bersama-sama. Lihatlah paparan peserta terbaik kali ini.Sesi petang para perserta PBC mengadakan Latihan Dalam Kumpulan (LDK) dengan matlamat peserta bekerjasama untuk menarik minat orang awam menyertai HPA dan program PBC akan datang di dalam bentuk lakonan di hadapan pentas. Pelbagai aksi gelak ketawa dapat di kongsi bersama.Penyampaian hadiah kepada kumpulan terbaik , dan peserta PBC terbaik di sampaikan oleh Pengerusi , Saudara Hasbullah.Sebelum program ditamatkan, para peserta diinsafkan dan diingatkan tentang pengorbanan ibubapa di dalam bentuk audio yang menyentuh rohani para peserta.Tahiah kepada penganjur program PBC kali ke-4 terutamanya komuniti HPA cawangan Gerik di bawah pimpinan Saudara Hasbullah, timbalannya Saudara Cikgu Mina, S/U Pn Ziamah serta pemantau dari KPU seperti PJS Ariffin, Mohd Rezuan serta isteri, dan mohd Farid.
Inyallah apabila tamatnya PBC kali ini, maka lahirlah seorang PJ dari kalangan ahli HPA Gerik ini iaitu kepada saudara Hasbullah. Tahniah.!

No comments:

Blog Widget by LinkWithin