Welcome to myHPAfamily blog!

Terima kasih di atas kunjungan anda ke dalam blog kami ini. Dari hanya sebagai pengguna produk HPA, kini kami libatkan diri dalam pelbagai altiviti kemasyarakatan setempat bersama HPA. Kami berbesar hati jika anda dapat melanggan kandungan blog ini melalui email atau RSS. Maklum balas dan komen yang positif kami amat hargai demi memperbaiki blog dan perkidmatan kami ini. Selamat melayari kandungan blog ini dan juga menyertai pelbagai aktiviti yang terdekat ini! .

Selamat Membaca!

Jadual PJS Abdullah Abdul Rahim

Borang Pra-Pendaftaran

Ruangan A: Pendaftaran Keahlian Warga HPA

1) Nama:
2) Alamat Email:
3) No Kad Pengenalan:
4) Jantina: Lelaki
Wanita
5) Bangsa Melayu
Cina
India
dan lain-lain
6) Taraf Perkahwinan: Bujang
Berkahwin
7) No Akaun Bank Islam (jika ada):
8) Alamat Surat Menyurat:
9) No Telefon:
10) Nama Pasangan:
11) No Kad Pengenalan Pasangan:
12) Nama Pewaris: (Pewaris yang akan mewarisi bonus anda)
13) No Kad Pengenalan Pewaris:
14) Bayaran RM 30 untuk seumur hidup kepada: CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cash on Delivery

Ruangan B: Pendaftaran Program-Program Anjuran Komuniti HPA Wangsa Maju

15) Program Ingin Disertai: Perkongsian Bijak Cemerlang (PBC)26&27 Febuari 2011
Kursus Pembetulan Tulang Belakang 2011
Kursus Bekam 2011
16) Nama Peserta:
17) No Telefon:
18) No Kad Pengenalan:
19) No Pengedar Bertauliah: (jika ada)
20) Bayaran RM50 setiap kursus kepada: (untuk Kursus Sahaja) CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cawangan HPA Wangsa Maju
21) Bayaran RM160 untuk hadir PBC kepada: CIMB :01180063391528
Maybank:114262350923
Cawangan HPA Wangsa Maju

Saturday, May 30, 2009

Buku yang perlu anda baca !


Kali ini kami ingin mengesorkan sebuah buku yang bagus untuk kita membacanya sebagai rujukan. Buku yang dimaksudkan adalah “ HALAL HARAM Buku Penting untuk Umat ISLAM” terbitan Persatuan Pengguna Pulau Pinang (2006). Buku ini dimulai dengan mukadimah daripada Mufti Perak, Dato’ Seri Dr Haji Harussani Haji Zakaria yang menyokong penerbitan buku ini. Antara mukadimahnya adalah berbunyi

Kehidupan umat Islam masa kini semakin tercabar. Mereka bukan sahaja berdepan dengan masalah politik dan ekonomi, tetapi turut meneriama ancamam daripada aspek sosibudaya, termasuk barangan dan makanan untuk keperluan harian. Secara tidak sedar, pekara terakhir inilah yang banyak mempengaruhi budaya hidap umat Islam masa kini.”…..

Buku ini padat dengan fakta, di sokong dengan beberapa surah dari Al-Quran dan kajian yang dijelaskan secara saintifik, malah pengakuan dari pihak yang terlibat. Antara pekara yang dikupas dapat memeranjatkan pembaca malah kami juga adalah:

-Derivatif rambut manusia ditambah ke dalam roti dan pizza.

-Serbuk plasma darah diperolehi daripada darah dari rumah sembelihan digunakan untuk membuat bebola ikan, burger dan daging yang diproses.

- Berus daripada bulu babi.

-DNA babi dalam gelatin ditemui dalam daging ayam bahagian dada.

-Lemak babi didapati dalam susu rumusan bayi.

Menarik juga tentang buku ini, ia jelas menyatakan nama produk, gambar produk dan syarikat tersebut tanpa berselindung. Yang menghairankan juga mereka tidak pun nak menyaman penerbit buku ini. Kenapa ye? Sebabnya kesemua pembongkaran ini adalah Benar belaka. Fikirkan lah..

Malah rasanya buku ini juga dapat menjawab kembali komen yang dilontarkan oleh salah seorang pembaca blog ini yang menyatakan kami begitu beremosi dan tidak melihat pada fakta didalam isu kepenggunaan masyarakat masa kini. Fahamilah bahawa penulisan blog ini bukan melibatkan persaingan perniagaan tetapi niat murni keluarga kami mengajak anda dan kami sendiri kearah menjauhi sumber makanan/kelengkapan diri yang memudarat dan meragukan.

Harga buku ini kami beli dengan harga RM20. Jika anda berminat ,boleh dapatkan juga daripada kami.

Akhir kata seperti mana kami, sudah hampir 30 tahun kita menerima masuk di tubuh kita dengan makanan yang meragukan, adakah kita sanggup lagi meneruskan lagi 30 tahun?...

2 comments:

halawatul iman said...

Assalamualaikum..
salam ukhwah..

ana tertarik dengan artikel yg saudara karang. tapi buku HALAL & HARAM tue sudah lama diterbitkan. Ana pun dah beli suatu mse dulu. Ana harap saudara dapat memberikan buku2 terbaru mengenainya supaya dapat lebh informasi tentang halal haram dalam pemakanan

supriyanto said...

Ass, salam kenal dr indonesia... buku antum bagus juga ya.

Blog Widget by LinkWithin